Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

A hétvégén százötven balesetből, hét halálos kimenetelű volt

Offmedia- 2016.12.19. 09:58
1009
Több helyen a jegesedés miatt csúszóssá vált az útburkolat a hétvégén. Az ország közútjain 147 olyan baleset történt, amely személyi sérüléssel végződött - közölte a rendőrség hétfő reggel az MTI-vel.

Szombat éjszaka az M3-as autópályán tömegbaleset történt: egy busz felborult, kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes sérült közülük került ki. Három ember a helyszínen, egy súlyos sérült vasárnap éjszaka a kórházban halt meg, több tucatnyian megsérültek.

Több észak-dunántúli járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt a meteorológiai szolgálat vasárnap este.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégén több megyére is figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt. Vasárnap reggel a rendőrség honlapján is felhívta a figyelmet arra, hogy eső, ónos eső, fagyott eső, ködszitálás miatt lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítani.


Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggeli közleménye szerint péntek óta a rendőrök több mint száz közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Ebből hét halálos kimenetelű volt, negyven súlyos, száz pedig könnyű sérüléssel végződött.Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott, vasárnap éjfélig érvényes veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Szintén az ónos eső veszélye miatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: hétfő kora hajnali órákig több hullámban vegyes halmazállapotú csapadék érkezik. A Dunántúl nyugati, délnyugati felében eleinte ónos eső, fagyott eső, majd északkelet felől egyre inkább hó valószínű. Az ország egyéb részein továbbra is kialakulhat hószállingózás, kisebb havazás.

A Dunántúl északnyugati részein (elsősorban Győr-Moson-Sopron megyében) az elkövetkező 1-3 órában nem zárható ki, hogy az ónos eső mennyisége elérje vagy esetleg meghaladja az 1 millimétert, majd ezeken a részeken is a szilárd halmazállapot valószínű. A Dunántúl északi felében (az ónos esővel már nem érintett részein) kis területen akár pár centiméternyi hó is hullhat. A Dunántúl délnyugati felében kis mennyiségű ónos eső valószínű.

A magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken továbbra is zúzmarás köd várható - tették hozzá.

Hétfőn a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű - írta a meteorológiai szolgálat.


Hozzászólások