Keresés
5O
Győr
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

Akkor jöjjön a legerősebb magyar autó

Offmedia- 2016.04.28. 10:29
161
Az új Audi TT RS a dinamika és a sportosság mintapéldánya.

Audi TT RS
Forrás:totalcar

A Pekingben bemutatott új csúcs-TT motorja erősebb és könyebb is a korábbi öthengeresnél. 26 kilogrammot vesztett a tömegéből. A hétfokozatú váltóhoz persze összkerék-hajtás is jár, valamint dupla kuplungos szerkezet. Kézi váltós kivitelt nem terveznek a modellből. Az alaphelyzet végsebessége 250 km/h, de ahogy ismerjük az Audit, elérhető lesz az átállított sebességkorlát is, mellyel egészen 280 km/h-ig lehet majd gyorsulni. 

Audi TT RS
Forrás:totalcar

A TT RS nem hivalkodó, hiszen csak az első lökhárító nagyobb beömlői, a két nagy, ovális kipufogóvég, illetve a hátsó szárny jelzi, hogy ez bizony a csúcsmodell. Ezen kívül, a 19 és 20 hüvelykes felnik mutatják, hogy ez nem az alapkivitel. A futómű ültetése minimális, hiszen csak egy centit csökkentettek a hasmagasságon, a fékrendszer viszont az autó teljesítményéhez van méretezve: elöl 370, hátum 310 mm átmérőjű féktárcsákat alkalmaztak. Aki ennél is vagányabb körítést szeretne, választhat az autóhoz RS Sport Plus futóművet, amely eltérő beállításokon kívül adaptív lengéscsillapítást jelent.

Audi TT RS
Forrás:totalcar

A premier Kínában volt, de elsőként Európában lesz kapható az új TT RS: ősszel kezdik a forgalmazást, a kupé ára 66 400, a roadsteré 69 200 euró lesz.

totalcar.hu nyomán

Hozzászólások