Keresés
-18O
Győr
2020.07.13., hétfő (Jenő)

Áprilisban jöhetnek az új rendszámtáblák

Offmedia- 2017.01.05. 12:33
1552
Az előzetes információk szerint áprilistól, vagyis a biciklis szezon előtt léphet életbe a harmadik, úgynevezett szürke rendszámok intézménye, amelyet a vontatóhorogra szerelt biciklitárolókon alkalmazhatnak majd az autósok rendszámuk láthatósága miatt - közölte az inforadio.hu-val Révész Máriusz, a szabályozást kezdeményező kormánybiztos.

Forrás:Sári András

Az intézkedésre azért lenne szükség, mert sok autósnál problémát okozott, hogyha a vontatóhorogra felszerelte a kerékpárszállítót, akkor nem volt látható a rendszáma, amiért a rendőr kiszabhatott büntetést. Ennek megoldására a kormány törvényt alkotott, hogy a kerékpártárolóra is lehessen rendszámot kiváltani. Egyébként, ez már több uniós országban is megtörtént...

Révész Máriusz szerint a táblát 5500 forintért lehet majd kiváltani.


A kormánybiztos kifejtette: a kormányrendeletben a részleteket még tisztázni kell, de várhatóan áprilistól lehet igényelni a harmadik rendszámot, melynek karakterei megegyeznek a gépkocsi rendszámával. A méretek is ugyanazok lesznek, de a megkülönböztetés érdekében az alapszíne szürke lesz.

Van arra lehetőség, hogy a tárolókon ne csak kerékpárt szállítsanak, de a probléma lényege a kerékpárosokat érinti – emelte ki.

Hozzászólások