Keresés
-18O
Győr
2020.05.27., szerda (Hella)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Armani, Hugo Boss, Gucci - Tizenhét millió forint értékű hamis parfümöt foglalt le a NAV

Armani, Hugo Boss, Gucci - Tizenhét millió forint értékű hamis parfümöt foglalt le a NAV

Offmedia- 2016.10.24. 11:05
809
Tizenhét millió forint értékű hamis parfümöt szállított az a tehergépkocsi, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai állítottak meg Rajka térségében. A több mint négyezer darab hamisítványt lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.


A NAV Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrei az M15-ös autóúton állították meg a lengyel rendszámú, Fiat Ducato típusú teherautót. A lengyel sofőr által átadott okmányokon nem volt feltüntetve a szállított áru megnevezése és súlya. A szállítmány egy budapesti cégtől indult és Rotterdamba tartott, azonban nem jelentették be az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER). Ráadásul kiderült, hogy a feladó cég kényszertörlés alatt áll, így nem is végezhetne gazdasági tevékenységet.

A gyanús körülmények miatt a pénzügyőrök átvizsgálták a gépjármű rakterét, ahol nagy mennyiségű márkás parfümöt találtak. A 17 különféle márkájú – például Giorgio Armani, Hugo Boss, Gucci – és többféle kiszerelésű illatszerekről azonban kiderült, hogy hamisítványok.


A NAV munkatársai a több mint négyezer darab, tizenhét millió forint értékű hamis parfümöt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Hozzászólások