Keresés
-18O
Győr
2020.06.01., hétfő (Tünde)

Audi TT Cup: Keszthelyi Vivien sérült autóval is megszerezte első pontjait

Offmedia- 2017.07.07. 16:00
965
Keszthelyi Vivien, a világ egyik legfiatalabb autóversenyzője megszerezte első pontjait az Audi TT Cup versenysorozatban a kedvenc versenypályáján, a németországi Norisringen.

Keszthelyi Viviven tavaly decemberben töltötte be a 16-ot, de már 13 éves korában lehetőséget kapott, hogy felnőtt gyorsasági autóversenyzők közé kerülhessen. 2016-ban válogatták be az Audi Sport Racing Academy-be, ahol mindössze – vele együtt – három fiatal tehetségnek sikerült még a bejutás.

Amióta bekerült az akadémiára, szinte csak a versenyekre és a felkészülésre fókuszál, természetesen egy profi csapat áll mögötte, akik mindenben segítenek neki. A vezetéstechnikai gyakorlás és oktatás mellett részt kell vennie műszaki, fizikális valamint mentális tréningeken is, hogy a lehető legjobb formában legyen a fiatal tehetség, aki a csapat egyetlen magyar tagja.

Vivien, a világ legfiatalabb gyorsasági autóversenyzője, 2017-ben az Audi TT-kupában indult, ahol Sebastian Vettel öccsével is megmérettetheti magát. A versenyszezonban eddig balesetek hátráltatták az előrehaladásban, a nürburgringi rajtbalesete után kórházba is került. Most viszont úgy tűnik, hogy vége a balszerencsének és az első pontjait július 2-án megszerezte, a 16. helyről indulva 8.-ként ért be a Norisringen. Érdemes követni a fiatal magyar tehetség pályafutását, legközelebb augusztus 18. és 20. közötti versenyen szoríthatunk érte, amelyet a hollandiai Zandvoortban rendeznek.


Hozzászólások