Keresés
12O
Győr
2017.11.22., szerda (Cecília)

Bunda a magyar birkózó meccsén Rióban

Erdélyi József Attila- 2016.09.01. 11:34
628
Péteri László 2014-es aranysípos birkózóbírónak a Lőrincz Viktor meccsén szőnyegelnökként tevékenykedő, szlovén Staniszlav Sernek elárulta, hogy nyomást gyakoroltak rá, hogy a német Denis Kudlát hozza ki győztesnek a riói olimpia bronzmeccsén - írja az Origo.

Lőrincz arcáról leolvasható a fájdalom
Forrás:MTI/Kovács Tamás

„Sernek mesélte, folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy Lőrincz ellen ítéljen. Erre nem volt hajlandó

mire fel a háttérből utasították, hogy mi a kötelező teendője, így végül mégis asszisztált Lőrincz vereségéhez.

– monda a Borsnak Péteri László.

Lőrincz Viktor 3-2-re vezetett, mikor a meccs vége előtt - sokak szerint indokolatlanul- megintették, így az ellenfele jutott ponthoz, és végül legyőzte a bronzmeccsen a magyar birkózót.

„Olyan dolgok történtek ezen a mérkőzésen, amik a szabályokkal szembemennek. Érthetetlen, hogy ilyen megtörténhet egy olimpián, gyakorlatilag egy bronzérmet vettek el tőlem. Nem tudom, mikor fogom ezt megemészteni, de megyünk tovább és csináljuk” – mondta akkor az Origónak Lőrincz Viktor.

Mamiasvili (középen) mozgatná a szálakat?
Forrás:Sputnik/Vladimir Trefilov

Volt, aki lemondott

Az amerikai Zachany Errett és a francia Regina Le Greit is bejelentette, hogy nem hajlandóak több meccset vezetni, ugyanis előre megszabták nekik, hogy ki jöjjön ki győztesen a párharcokból.

Péteri szerint, a német Antonio Silvestrinek nincs köze a bundához, a szálakat a Nemzetközi Birkózószövetség alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili mozgatja. Ő volt az, aki Péteri nevét kihúzatta a riói bírók névsorából, mert többször is az orosz birkózók ellen mert ítélni.

Mindeközben  Nenad Lalovics,  a nemzetközi szövetség szerb elnöke, eltiltotta a riói olimpián közreműködő bírók 80 százalékát.

Hozzászólások