Keresés
5O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Diák vagy és sokat vonatoznál szeptemberben?! Akkor ezt neked találták ki!

Offmedia- 2016.08.30. 14:26
486
A diákoknak korlátlan utazást biztosító 30 napos bérlet szeptember 1-jéig kapható


Idén is népszerűek a MÁV-START Vakáció bérletei, a 30 napig érvényes változat még szeptember 1-jéig megvásárolható. Az a diák, aki él a lehetőséggel, szeptember végéig korlátlanul utazhat a vasúttársaság belföldi vonatain, másodosztályon.

Aki tehát diákként a következő egy hónapban belföldi programokat, utazásokat tervez, annak érdemes még az utolsó napokban kihasználnia a Vakáció bérlet kínálta lehetőséget. Június-július hónapokban ezzel igen sokan éltek is, a vasúttársaságnak a bérletek értékesítéséből származó bevétele – ugyanezen tavalyi időszakhoz képest – csaknem 20 százalékos emelkedést mutat. A legtöbb Vakáció bérletet Budapest-Déli és Budapest-Nyugati pályaudvaron, Kelenföld állomáson, valamint Szegeden váltották.

A még néhány napig elérhető 30 napos bérlet 14900 forintba kerül, érvénytartama legkésőbb szeptember 30-án ér véget. Kizárólag a MÁV-START hálózatán érvényes – a GYSEV vonalain tehát nem –, és másodosztályon lehet utazni vele.  Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonat használatához a felárat meg kell fizetni, de gyorsvonati pótjegyet nem kell váltani. A bérlet valamennyi jegykiadó gépes pénztárnál megváltható.

A Vakáció bérletcsalád egy-egy tagja – a megváltott típus érvénytartamától függően – július 1. és szeptember 30. között 30, 60, illetve 90 napig korlátlan vasúti utazásra jogosította/jogosítja fel az azt megváltó közép- vagy felsőoktatásban tanuló diákot. A bérlet tulajdonosa érvényes magyar nappali vagy esti tagozatos diákigazolvány felmutatásával utazhat kedvezményesen.

Hozzászólások