Keresés
-18O
Győr
2019.10.18., péntek (Lukács)

Ellenőrzéseket tartottak a rendőrök a bicajosok érdekében

Offmedia- 2017.02.12. 12:11
1239
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága folytatta a kerékpáros balesetek megelőzése érdekében tartott ellenőrzéseket.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság szakemberei 2017. február 10-én az esti és éjszakai órákban prevenciós célú kerékpáros ellenőrzést tartottak. A rendőrök olyan megyei helyszíneket kerestek fel ellenőrzésük alkalmával, ahol az idei évben már több személyi sérüléssel járó baleset is történt. A közlekedési baleset-megelőzési bizottság tagjai folyamatosan elemzik és értékelik a kétkerekűekkel közlekedőket ért baleseti okokat és keresik a megelőzés újabb lehetőségeit. A biciklisek láthatóságának fokozására tett prevenciós kezdeményezéseik szükségességét az elmúlt napokban megyénkben történt súlyos baleset is bizonyította. Az említett közúti közlekedési balesetben egy személygépjármű egy kerékpáros kikerülésekor nem tartott megfelelő oldaltávolságot, így elsodorta a biciklist. A balesetben a kerékpáros személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - írja a rendőrség a honlapján.


A megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága a balesetet elemezve olyan világítóberendezést szerzett be, amely lézerfénnyel figyelmezteti a biciklisek mögött haladó gépjárművezetőket a megfelelő oldaltávolság betartásra. A rendőrök ellenőrzésükkor elsőként Győrben, majd a megye különböző területein – a falvakban és a főutak mentén – megismertették a kerékpárosokkal az oldaltávolságra figyelmeztető eszközt, majd segítettek azokat felszerelni a járművekre.

Hozzászólások