Keresés
-18O
Győr
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Élvezd ki az utolsó nyári napsugarakat!

MTI- 2016.08.26. 00:58
565
Ilyen idő vár ránk ma.

Időjárási helyzet Európában


Az idei nyár nem bővelkedett az olyan - általában hőhullámokat okozó -  időjárási helyzetekben, mint a mostani. A kontinens nagy részére kiterjedő anticiklon miatt csak kevés helyen találkozhatunk számottevő felhőzettel, ennek megfelelően a Keleti-Kárpátokat és Szicíliát nem számítva száraz az idő. A magasnyomás nyugati oldalán délies áramlással meleg levegő érkezik Spanyolország és Franciaország fölé, így a mediterrán partvidék mellett ott van a legmelegebb, 30, 35 fokot is meghaladó maximummal.

Keleti oldalán, Kelet-Közép-Európában viszont ennél mintegy 5-10 fokkal hűvösebb van. Változatos időjárást mindössze Izland, a Brit-szigetek és Skandinávia területén tapasztalhatunk egy hullámzó frontrendszer miatt, de ez jelentősebb esőzést csak Bergen vidékén okoz. A következő napokban a Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett magasnyomás alakítja; eseménytelen, meleg nyári időre számíthatunk.

 

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Estig, majd pénteken napközben is napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, éjszaka pedig többnyire mindenütt kiderül az ég. Hajnalra főként a Dunántúlon néhol párássá válhat a levegő. Csapadék sehol sem lesz. Az északkeleti, keleti szél éjszakára mindenütt mérséklődik, majd holnap ismét az Alföldön lesz élénk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok közt alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél is hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 30 fok közt várható.


Hozzászólások