Keresés
12O
Győr
2017.11.22., szerda (Cecília)

Embertelen: Újabb kutyát drogoztak be - fotó

Offmedia- 2016.11.10. 14:11
947
Várpalota: Az egyik állatmenhelyre, három hónapon belül a második kutyát hozzák be szörnyű állapotban.

Forrás:Blikk

Picúrnak nagyobb szerencséje volt, mint Rockynak, a gyors állatorvosi beavatkozás megmentette az életét – tudta meg a Blikk.

Mint ismert, korábban országos felháborodást váltott ki az az augusztusi videó, amelyen egy bedrogozott kutyát próbál az állatorvos megmenteni. A Rocky névre hallgató kutyust sajnos, a folyamatos görcsök és rohamok miatt el kellett altatni. Az esetnél több helybéli is beszámolt arról a lapnak, hogy a városban van egy banda, akik kutyákat rabolnak el és kábítószereznek be, majd utána remekül szórakoznak az ebek szenvedésén.

A rendőrség azonnal eljárást indított az esettel kapcsolatban, de bizonyíték hiányában lezárták az ügyet. A Blikk korábban megkereste Rocky gazdáját, aki rögtön rosszul lett, mikor meglátta kutyája szenvedését a felvételeken.

– Először azt gondoltuk, elbújt vagy elkóborolt – kezdte a fiú. – Mindenütt kerestük, először itthon, aztán az utcában és a környéken, de hiába. Amikor megláttam azt a videót, még a szívverésem is elállt: ez az én kutyám! Ismerem a lányokat, akik ezt tették Rockyval. A történtek előtt voltak is nálam: megdicsérték a kiskutyái­mat. El is kértek egyet, de határozottan megmondtam, hogy nem adom oda! – emlékezett vissza a kutya halála előtti eseményekre a fiatalember a Blikknek.

A lap információi szerint pár napja, újabb kutyát kellett az orvosoknak ellátnia. A kezelésről videó készült, amelyen jól látszik, hogy a tacskó nem bírja kinyitni a szemeit. Épphogy csak életben van. Picúrnak az volt a szerencséje, hogy a korábbi esetből tanulva, az orvosok rögtön tudták, hogy ilyen tüneteknél milyen orvosságot kell adni a kutyának.

A várpalotai rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben – közölte Orosz Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a lappal.

Blikk

Hozzászólások

18+

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek MTTV. általrögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 évesElmúltam 18 éves