Keresés
-18O
Győr
2020.08.09., vasárnap (Emőd)

Felakasztotta magát egy fogvatartott a sopronkőhidai börtönben

MTI- 2016.07.19. 12:14
470
Öngyilkos lett egy férfi a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben július 6-án, az esettel kapcsolatos belső vizsgálat nem tárt fel személyi állományi mulasztást - tájékoztatott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya.

Forrás:revomag.hu - HBalage

A közlemény szerint a férfi jogerős büntetését töltötte az intézményben, amikor öngyilkosságot követett el. A fegyház és börtön személyzete talált rá, de az azonnali és szakszerű segítségnyújtás ellenére sem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség a helyszíni vizsgálat során kizárta az idegenkezűséget.

Hozzátették: a büntetés-végrehajtás fokozott figyelmet fordít a fogvatartottak mentális egészségének megőrzésére. Már az intézetbe kerüléskor pszichológusok és reintegrációs tisztek vizsgálják meg az elítélteket, felmérik családi körülményeiket és pszichés állapotukat, ezek figyelembevételével sorolják be őket különböző biztonsági kockázati csoportokba.

A reintegrációs tisztek és a pszichológusok rendszeresen foglalkoznak a fogvatartottakkal, figyelemmel kísérik kapcsolattartásuk rendszerességét és minőségét, ösztönzik őket a tanulásra és a börtön által szervezett szabadidős tevékenységekben való részvételre, amelyekkel csökkenthetik azokat a tényezőket, amelyek önkárosításhoz vezethetnek.

Minden börtönben lelkészek is dolgoznak, hozzájuk szintén fordulhatnak a fogvatartottak, s rendszeresek az istentiszteletek és a lelki gondozások.

Hozzászólások