Keresés
-18O
Győr
2021.03.03., szerda (Kornélia)

Felmentették a vadászt, aki lelőtt egy háromlábú kutyát

Offmedia- 2017.09.01. 10:09
4572
A Győri Törvényszék nem látta bizonyítottnak az állatkínzás vétségét.
Bizonyítottság hiányában felmentették állatkínzás vétsége alól azt a vadászt, aki a vád szerint lelőtt egy háromlábú kutyát még 2013-ban. Az ügy azért húzódik évek óta, mert a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte a korábbi döntést, vagyis újra kellett kezdeni az eljárást. Egyelőre a mostani ítélet sem jogerős.

A bíróság megállapította: a vadászt 2013. március 30-án 11 óra körül a Rábatamási Hansági Vadásztársaság házának bejárati kapujából adott le célzott lövést egy tőle körülbelül  54 méterre levő háromlábú németjuhászra“a vadásztársaság állatait ért támadás elhárítása érdekében”.  A fegyver, amelyet használt, a társaságé, és engedéllyel volt nála. A megsebesített állat a kezelése közben elpusztult.

A bíró a döntést azzal indokolta, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok nem alkottak olyan zárt láncolatot, amely alapján meg lehetett állapítani, hogy a vádlott cselekménye az állatkínzás tényállását kimerítette-e.

Forrás:kutyabarat.hu
A helyszínen készült jelentésekből, valamint az eljárás alatt ismételten meghallgatott tanúk vallomásaiból nem lehetett megállapítani egyértelműen, hogy a kutya az állatokat üldözte-e vagy azzal már felhagyott – tájékoztatott a Győri Törvényszék, hozzátéve:

Mindezen körülmények pedig nem értékelhetőek a vádlott terhére, a rendelkezésre álló bizonyítékok pedig nem alkalmasak a vádlott által leadott lövés indokoltságának cáfolatára, és így bűnösségének alátámasztására.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap gondolkodási időt kért.

Hozzászólások