Keresés
6O
Győr
2017.11.19., vasárnap (Erzsébet)

Fidesz: 2010 óta a bérek nőnek az adók csökkennek

MTI- 2016.10.04. 15:24
339
A Fidesz közleményében az olvasható: Hat éve, 2010 óta folyamatosan csökkennek az adók és nőnek a bérek
A nagyobbik kormánypárt az MSZP és a Jobbik nyilatkozatára reagált. Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke sajtótájékoztatón azt mondta: igazságtalan, hogy a kutatások szerint a nők ugyanazért a munkáért kéthavi fizetéssel kevesebbet kapnak egy évben.

A Jobbik a munkabérekre rakódó és a vállalkozások által fizetendő járulékok átlagosan 30 százalékos csökkentését javasolta több év alatt. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke sajtótájékoztatóján a következő időszak egyik legfontosabb feladataként jelölte meg az átfogó munkabéremelést.

A Fidesz közleményében azt írták: "azok a szocialisták papolnak most nőkről, béremelésről és adócsökkentésről, akik kormányzásuk alatt minden családi kedvezményt elvettek, elszegényítették a dolgozókat, megduplázták a munkanélküliséget, adóemelést és bércsökkentést hajtottak végre".

A Jobbik pedig a szocialistákkal együtt nem szavazta meg a költségvetést, amely jelentős adómérséklést és béremeléseket biztosít a magyar családoknak - folytatták.

Úgy fogalmaztak: ígérgetni bárki tud, teljesíteni kevesen.

A közlemény szerint 2010 óta folyamatosan csökkennek az adók és nőnek a bérek. A Fidesz kormányzása óta 12-ről 4,9 százalékra mérséklődött a munkanélküliség, kevesebb mint felére csökkent a személyi jövedelemadó, évről évre bővül a családi adókedvezmény, emellett béremelés indult a katonáknak, a rendőröknek, a pedagógusoknak, az egészségügyi, a szociális, a felsőoktatási, az adóhatósági, valamint a kormányhivatali dolgozóknak.

A béremeléseknek, a tartósan alacsony inflációnak és az évről évre emelkedő minimálbérnek köszönhetően nő a fizetések vásárlóereje, több mint három és fél éve tart a reálbérek emelkedése, vizsgálják továbbá a járulékcsökkentések lehetőségét is - írták.

A Fidesz célja, hogy folytatódjanak az adómérséklések és a béremelések, a gazdasági növekedésből származó bevételeket pedig arra fordítsák, hogy mindenki léphessen egyet előre - olvasható a közleményben.

Hozzászólások