Keresés
-18O
Győr
2020.10.25., vasárnap (Blanka, Bianka)

Fuvarozó céggel között megállapodást a Széchenyi Egyetem

Offmedia- 2017.01.05. 13:28
1159
Logisztikai rendszertervező szakirányú továbbképzést indítanak a cég budapesti székhelyén - írja a Kisalföld.

„A két alapító, Wáberer György és Szemerey Loránd mellett a menedzsment 80 százaléka a Széchenyi Egyetemen diplomázott, emiatt is elkötelezettek vagyunk az intézménnyel való együttműködésre" – mondta Barna Zsolt, a Waberer’s Szemerey Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója a csütörtöki aláírás előtt.

A Waberer's Európa legnagyobb fuvarozó cége.
Forrás:Facebook - waberersofficial

Az ügyvezető igazgató szerint nem elég az egyetem falai között megszerzett szakmai tudás, gyakorlati ismeretekre is szükség van. A diplomásoknak most ezt kínálják a képzéssel. A megállapodáshoz több logisztikai vállalat is csatlakozott.

A kor nem számít, de a felvételi jelentkezésben közrejátszik, hogy ki, milyen diplomát szerzett meg.

„Informatikus, műszaki menedzser, közgazdász biztosan jöhet, de mondjuk egy testnevelés-fizika szakos tanárnál már meg kell vizsgálni, milyen tantárgyakat tanult korábban. Teológust, zenetanárt biztosan nem tudunk felvenni" – szemléltette a követelményeket Földesi Péter az egyetem rektora. 

"A mesterszakok szerepe eltorzult. Az egyetemek többsége további, speciális szakmai ismereteket ad át a mesterszakon az elméletiek rovására. Az ipar ezt kéri tőlünk. Emiatt viszont a doktori fokozat megszerzésére jelentkezők szenvednek hátrányt, át is kellett alakítani azt a képzést háromról négy évesre. Már korábban felismertük, hogy a speciális ismeretek megszerzésének a helye – a mostani együttműködésben szereplő – szakirányú továbbképzési szakokban van. Ez vállalat- és gyakorlatorientált, amelyre az egyetem önállóan nem képes, ezért is jött szóba a kapcsolat a fuvarozó céggel" – mondta. Hozzátette, „nem kell félni attól, ha az egyetem falai közül kikerül a képzés."

Kisalföld

Hozzászólások