Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Gyenge havazás várható

MTI- 2017.01.08. 16:22
827
Vasárnap az ország nagyobb részén folytatódik a többnyire gyengén felhős idő, a nyugati, délnyugati határvidéken, illetve a Tiszántúlon várható több felhő, és arrafelé szórványosan valószínű hószállingózás, gyenge havazás.

Éjszaka a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység térségében is megnövekszik a felhőzet, és gyenge hóesés ott is kialakulhat. Hétfőn napközben a Dunántúl jelentős részén többnyire kevés felhő ígérkezik, másutt borult és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, és szórványosan várható hószállingózás, gyenge havazás, majd késő délutántól, estétől a csapadék egyre inkább az északi országrész fölé helyeződik.

Az északias szél vasárnap Borsodban és Szabolcsban, estétől a Dunántúl északnyugati, nyugati részén is erős, néhol viharos lesz, és hófúvásokat okoz. A légmozgás hétfőn délutántól országszerte mérséklődik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -15 fok között alakul, de Nógrádban és a Duna-Tisza közén -18, -22 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a Dunántúlon -1 és -4, keletebbre -4 és -9 fok között várható.

Hozzászólások