Keresés
-18O
Győr
2020.09.27., vasárnap (Adalbert)

Győr 2023-ra Európa Kulturális Fővárosa lenne

Offmedia- 2017.03.17. 08:24
2246
Az idei Ifjúsági Olimpia után, Győr ismét vendégül látná Európát , ezúttal a kultúra lenne főszerepben.

„Olyan pályázatot szeretnénk összeállítani, amelynek elemeit abban az esetben is meg tudjuk valósítani, ha 2023-ban mégsem Győrnek hívják Európa Kulturális Fővárosát! Ezzel együtt persze sikerre szeretnénk vinni a pályázatot. Ehhez szakmailag kimunkált, a győriek igényeit és elvárásait tükröző koncepcióra van szükség.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester.

Forrás:Erdős Petya

Egy éve jelentette ki a polgármester, hogy Győr pályázik a címre, illetve egy hónappal ezelőtt pedig már az előkészítő bizottság is megalakult. A győri EKF-pályázat logó és szlogenpályázata is folyik.

Domanyik Eszter a városháza Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője arról beszélt, hogy minden generációhoz el akarnak jutni; a nyugdíjas, az iskolás, az egyetemista és a dolgozó korosztályt is megszólítják, sőt, felkeresik az idősklubokat is.

A gyor.hu honlapon csütörtökön indult el egy online kérdőív kitöltési lehetőség a győri kultúra jelenével és jövőjével kapcsolatban. A témában 1500 fős közvélemény-kutatás is zajlik, az egyetem a korábbi pályázatok erősségeiről készít összefoglaló anyagot a pályázat támogatására, míg a kulturális intézmények vezetői a saját területük szempontjából fontosnak tartott fejlesztéseket, programokat gyűjtik össze - írja a város honlapja.

A kérdőívet ITT tudod kitölteni!

Hozzászólások