Keresés
-18O
Győr
2021.03.03., szerda (Kornélia)

Győr is családbarát várossá vált

Offmedia- 2017.06.16. 13:05
1535
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tüntette ki településünket.
A dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózattá fejlődött. A 12 várossal, településsel és kerülettel kötött együttműködés jeléül Családbarát Hely címet adtak át azok képviselőinek, mellyel szeretnék elősegíteni a családbarát szemlélet terjedését, helyi rendezvények, programok és előadások szervezését.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke kiemelte, hogy a gyermekvállalással nem megáll, hanem éppen ellenkezőleg, azzal kezdődik az élet. Az országos hálózat megalakulásával az egyénével szemben, a közösség erejére hívta fel a figyelmet, hiszen „a 12 csatlakozott helyi szervezet a családbarát intézkedések vállalásával egymástól tanulhat és megoszthatja a jó gyakorlatokat. ”  tette hozzá.

Forrás:győrkőcfesztivál.hu
Az alapvető problémára, miszerint a magyarok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének, végül azonban egyet vállalnak annak lokális szintű kezelésével és helyi közösségek megalakulásával lehet válaszolni. A mozgalom elképzelése „hogy év végéig minden megyében helyi közösségeket szervez, akik tudják képviselni és terjeszteni a családbarát szemléletet és ezzel hozzátenni a közös cél megvalósulásához, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek.”

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól Győr is megkapta a Családbarát hely megtisztelő címet, amelyet dr. Somogyi Tivadar alpolgármester vett át.

Hozzászólások