Keresés
-18O
Győr
2020.12.01., kedd (Elza)

Hamarosan befejezik a Győrt keletről elkerülő út második szakaszát

MTI- 2016.10.27. 10:18
610
Már a befejező munkálatok zajlanak a Győrt keletről elkerülő út második szakaszán, a három építési ütemben megvalósuló, összesen 13,4 kilométeres út 2018 elejére készül el és összeköti az M1-es autópályát a 14-es úttal
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrás felhasználásával megvalósuló második ütem fejlesztését az STR Építő Kft. végzi, a kivitelezés nettó értéke 3,329 milliárd forint.

Illusztráció

A tájékoztatás szerint a második ütem az 1-es főút mellett elhelyezkedő Győr-Gönyű Kikötő és az M1 autópálya között teremt kapcsolatot. A szakaszon egy új, külön szintű csomópontot alakítanak ki az M19 autóútnál, és egy új körforgalmi csomópont épül az 1-es főúton, valamint a főút mellett vezetett kerékpárút korrekciója is megvalósul. 

Az M19 autóút és az 1-es főút érintett szakaszának átépítése ideiglenes forgalomterelés mellett történik, de az utat továbbra is használhatják a közlekedők. A kivitelezési munkálatok befejezése és az elkerülő út forgalomba helyezése év végén várható.

A harmadik ütem kivitelezői közbeszerzési eljárása folyamatban van.

A teljes elkerülő utat átlagosan közel 9000 jármű fogja használni, amely már nem a környező úthálózatot fogja terhelni, így a Széchenyi hídon is könnyebb lesz az átjutás - ismertette a NIF.

Hozzászólások