Keresés
12O
Győr
2017.11.22., szerda (Cecília)

Hat új tűzoltó a megyében

Erdélyi József Attila- 2016.02.12. 12:41
175
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 11-én délután tartotta kibocsátó ünnepségét. A rendezvényen hatvanhét frissen végzett tűzoltó tett esküt ünnepélyes keretek között, akik az ország különböző hivatásos tűzoltó-parancsnokságain állnak szolgálatba.

Forrás:gyor.katasztrofavedelem.hu/

A fővárosi ünnepségen dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a katasztrófavédelem főigazgatója köszöntötte a frissen végzett hallgatókat. A tábornok emlékeztetett arra, a tűzoltóké olyan csapatmunka, amelyben meghatározó a folyamatos egymásra utaltság, ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy mindeközben rendkívül szigorú normáknak kell megfelelniük.

„A tekintélyt az emberi tartás, a fegyelem, szakismeret és a közösségért vállalt felelősség együttes megléte adja. Aki mindennek birtokában van, bizton számíthat arra, hogy vezetői és bajtársai befogadják, és nemcsak a napi munkában, hanem az élet minden területén segítik majd.”

Végezetül hangsúlyozta, a tűzoltókba vetett társadalmi bizalom olyan erkölcsi tőke, amelyet az elődök teremtettek meg, a most esküt tett tiszthelyettesek dolga pedig az, hogy megtartsák, sőt, gyarapítsák azt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában a frissen végzett hallgatók közül hétfőtől 6 fiatal tűzoltó kezdi meg szolgálatát. A képzés során nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató elismerést adott át Kőszegfalvi Péter tűzoltó őrmesternek, aki hétfőtől már a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományában fog dolgozni. Gratulálunk az elismeréshez!

Az újoncokat Báner Attila tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes és Sári Ákos tűzoltó alezredes győri kirendeltségvezető köszöntötte. A vezetők gratuláltak a tűzoltóknak a képzés sikeres elvégzéséhez, akik átvették kinevezési parancsukat. Az igazgatóhelyettes gyors beilleszkedést, eredményes munkát és szép pályafutást kívánt mindannyiuknak, ugyanakkor elmondta, hogy lelkiismeretes, becsületes munkát vár el tőlük a jövőben.

gyor.katasztrofavedelem.hu

Hozzászólások