Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Hivatalos: Andy Vajna megvette a Kisalföldet

Offmedia- 2017.09.11. 11:04
9954
A Lapcom kiadó tulajdonjogával a Bors és a Délmagyarország újság is Vajnához került.
Amint arról több hírportál is beszámolt, ma Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, valamint a Lapcom eddigi tulajdonosa, a Radio Bridge Media Holdings Ltd. vezetősége aláírta azt az adásvételi szerződést, melynek értelmében a Lapcom, illetve médiatermékei, a Bors című bulvárnapilap, valamint a Délmagyarország és a Kisalföld című megyei napilapok az Avalue Befektetési Kft.-hez, Vajna cégéhez kerülnek.

A Lapcom egyébként két nyomdával is rendelkezik, ezeknek Vajna a Lapcom tulajdonosaként ugyancsak a gazdájává válik.

Forrás:Pénzcentrum.hu
A sajtóközlemény szerint a Radio Bridge Media Holdings Ltd. a Lapcom Zrt. részvényeinek 100 százalékát adja át az Avalue Befektetési Kft.-nek. A vételárról nem esik szó a közleményben. A Médiatanács már előzetesen áldását adta az ügyletre, már csak a a Gazdasági Versenyhivatal engedélye hiányzik.

A Lapcom 10 milliárd forintos árbevétele és 1,3 milliárd forint adózás utáni nyereséget termelt.

"A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve - nyilatkozta Andy Vajna. - Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek."

Forrás:Kisalföld
A Lapcom fizetős nyomtatott termékeiből, a Bors című országos napilapból, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilapokból naponta összesen 140 ezer példány fogy és több mint 650 ezer olvasójuk van. Digitális területen a kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 ezer egyedi látogatót vonzanak.

A Kisalföld példányszáma 54-57 ezer körül van jelenleg.

Hozzászólások