Keresés
-18O
Győr
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Igazán változatos időre számíthatunk ma

MTI- 2016.08.29. 10:17
576
Lesz itt minden, napsütés, zivatar, viharos széllökés...

Forrás:Getty / iStock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

A kontinenst az Ibériai-félsziget északi részétől egészen az Ural előteréig egy frontrendszer szeli ketté. A rendszer északi felén sokfelé erősen felhős, borult az idő, és többfelé ered el az eső, záporeső, de zivatarok is kialakulnak. Az ilyenkor megszokottól leginkább a Skandináv-félsziget északi részén tér el a hőmérséklet: az éjszakai minimum többfelé fagypont alatt van, és a délutáni órákra is csupán 6, 9 fokig emelkedik a hőmérséklet Ezzel szemben a rendszer déli oldalán egy nagy kiterjedésű anticiklon uralkodik. Nagy területen felhőmentes, meleg, helyenként forró az idő. A legmelegebb Francia- és Németországban van: arrafelé délutánonként 30, 34 fokig melegszik fel a levegő, de Franciaországban egy-egy állomáson 37 fokot is mértek. A Kárpát-medence időjárását eleinte még anticiklon alakítja, majd hétfő délután az említett frontrendszer hidegfrontja éri el térségünket.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Kezdetben mindenütt derült száraz idő várható, majd hétfő késő délelőttől északnyugat felől felhősödés kezdődik, amely estig az ország északnyugati felére húzódik rá. Ugyanekkor délkeleten továbbra is sokfelé derült égre, sok napsütésre számíthatunk. Hétfőn a déli óráktól előbb északnyugaton, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területén zápor, zivatar valószínű, a csapadék estig várhatóan a Nagykanizsa - Budapest vonalig ér el. Eleinte még gyenge lesz a légmozgás, majd a szél fokozatosan északnyugatira fordul, és helyenként megélénkül, emellett zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de városokban és vízpartokon énnél melegebb, hidegre érzékeny területeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 33 fok között alakul, hűvösebb északnyugaton valószínű.

Hozzászólások