Keresés
-18O
Győr
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Ilyen időjárást tartogat a nyár utolsó napja

MTI- 2016.08.31. 09:36
525
Kellemes nyári nap áll előttünk.

Forrás:Getty / iStock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése.

Időjárási helyzet Európában:

Európa északi harmadának időjárását továbbra is a változékonyság jellemzi. A Brit-szigetek északi felén, a Skandináv-félszigeten, az Ural előterében az erősen felhős területek vannak túlsúlyban, eső, zápor is több helyen előfordul. Hűvös is az idő; Finnországban, valamint Oroszország északnyugati vidékein délutánra is csupán 12, 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A kontinens nagyobb részének időjárását ugyanakkor döntően anticiklonális hatások alakítják. Nagy területen felhő is alig van az égen, és délen, délkeleten 30 fok fölé melegszik fel a levegő, sőt Dél-Spanyolországban 40 fokot is mérnek. Kedden hajnalban a nyugati és keleti magasnyomás között egy keskeny felhősáv húzódott a Fehér-tenger feletti ciklon hidegfrontja mentén. Ez a front szerda estig kelet felé helyeződik, elhagyja a Kárpát-medencét, ismét sok lesz a sok napsütés.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de a középső területeken lesznek tartósabban felhős vidékek, futó zápor, esetleg egy-egy zivatar is itt alakulhat ki elsősorban.

Szerdán a Tiszántúlon már alig lesz felhő az égen, másutt viszont még gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de csapadék ott sem valószínű.

Kedden napközben még sokfelé élénk, helyen erős északi szél estétől mérséklődik, majd szerdán már csak a Tiszántúlon élénkül meg a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 16 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 28 fok között várható.

Hozzászólások