Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Itt az influenzajárvány!

Offmedia- 2017.01.12. 09:36
1146
Győr-Moson-Sopron a legfertőzöttebb területek között van
Az Országos Epidemiológiai Központ kihirdette: az országban influenzajárvány van. Az orvosok jelentései alapján az előző héthez viszonyítva a kétszeresére, több, mint 16 ezerre emelkedett a megbetegedések száma, ez az a szám pedig meghaladja a járványküszöböt. A leginkább érintett területek között szerepel Győr-Moson-Sopron, illetve Baranya és Jász-Nagykun-Szolnok, de az egész országban emelkedik az ilyen tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A betegek majdnem fele a fiatal felnőttek közé, a 15-34 éves korosztályba tartozik, harminc százalék 35-59 év közötti, míg 16 százalék a gyermek. A nyugdíjasok aránya 14 százalék.

A megbetegedéseket  óvodában, általános iskolában és kórházi osztályban érintettek. Az első héten vizsgált minták csaknem felében kimutatták az influenza vírust, Összesen 29 influenza A-vírust és egy influenza B-vírust azonosítottak az első héten vizsgált mintákban.

Megyénkben az ÁNTSZ információi szerint január első hetében Mosonmagyaróváron, a Karolina Kórház Rendelőintézet ápolási osztályán rendeltek el látogatási tilalmat.

Hozzászólások