Keresés
-18O
Győr
2021.02.27., szombat (Ákos, Bátor)

A teljes megyei napilaphálózat kormányközelbe kerülhet

Erdélyi József Attila- 2016.11.03. 11:14
1341
A teljes megyei napilaphálózat kormányközeli vállalkozókhoz kerülhet - állítják a HVG forrásai.

Illusztráció!
Forrás:Pixabay

A felvásárláshoz most a Russmedia áll közel, legalábbis ezt állítja a lap. A kiadóhoz a
Hajdú-Bihari Napló, a borsodi Észak-Magyarország és a szabolcsi Kelet-Magyarország tartozik. Az értesülést Fodor István igazgató nem kívánta kommentálni.

A HVG szerint ez egyelőre nem bizonyíték, habár a publikus adatok azt mutatják, hogy a céget nemrég átszervezték, vagyis szeptember végén a Russmedia Digital holdingcéget bejegyezték, amit csakúgy mint a kiadót, ezt is Josef Kogler és Fodor István vezet. A holdingnak azonban csak egy tagja van: a Russmedia Kiadó. A csoport többi cége kimaradt belőle. A lap szerint ez azért gyanús, mert a felvásárlás előtt a Mediaworksnél, szintén egy cégbe szervezték az eladásra szánt portfóliót.

A hvg.hu a két legnagyobb példányszámban eladott megyei napilapról, vagyis a csongrádi Délmagyarországról és a Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföldről is említést tesz. A napilapokat kiadó Lapcom éléről 2017 elején távozik Pallagi Ferenc, ami jó táptalajt ad a sajtóhíreknek, miszerint a Lapcomot is megvehetik a jövőben. Sőt! Állítólag már Londonban tárgyalnak a kiadó tulajdonosaival, a kajmán-szigeteki bejegyzésű Radio Bridge Media Holding képviselőivel.

Pallagi Ferenc a hvg.hu-nak azt mondta: ez merő spekuláció, a legfrissebb információja szerint nem tettek ajánlatot a tulajdonosnak.

Hozzászólások