Keresés
6O
Győr
2017.11.19., vasárnap (Erzsébet)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Különös dolgot látott a robbantásban megsérült két rendőr mögött sétáló szemtanú

Különös dolgot látott a robbantásban megsérült két rendőr mögött sétáló szemtanú

Erdélyi József Attila- 2016.09.26. 09:10
3172
A szombat esti Teréz körúti robbantás körülményeiről számolt be az a szemtanú a Népszabadságnak, aki közvetlenül a két rendőr mögött sétált.

Forrás:MTI Fotó: Lakatos Péter

Egy ismerősük koncertjére sietett Kleb Attila és párja. A Teréz körúton két rendőr mögött sétáltak, majd útjukat a Dohnányi Ernő utca felé vették. Ekkor következett be a robbantás. Mielőtt a rendőrséget hívták volna, vártak egy kicsit, hátha lesz még egy detonáció.

A tanú elmondása szerint: a szomszéd házban él és már előbb feltűnt neki, hogy a Teréz körút 2-4 egyik boltíve alatt nem volt ott az a mozgássérült hajléktalan, aki évek óta ott tanyázik.

A robbantás után mindent beborított a füst és a por, ezért azt hitte, hogy csak egy sérült fekszik a földön. Közelebb érve vette észre a másik rendőrt, akinek nyaki vénáját akkor már szorította egy férfi.

A robbanás és a telefonhívás között legfeljebb két perc telt el, de ketten már ott voltak segíteni. Később tudta meg, hogy ők civil ruhás rendőrök voltak. A szemtanú nem értette, hogyan kerültek ilyen gyorsan a helyszínre.

A szemtanú azt is furcsállotta, hogy a rendőrségen az első kérdések között szerepelt, hogy hallottak-e a robbanás előtt „Allah akbar!” kiáltást.

Forrás:MTI Fotó: Lakatos Péter

A robbanás helyszínén rengeteg szög és csavar hevert a földön, amiket valószínűleg a bomba szórt szét.
Ezek nem 180, inkább csak kb. 100 fokos szögben szóródtak szét, ami arra enged következtetni, hogy a robbanószerkezetet a kapualj jobb alsó sarkában helyezhették el.Ezzel szemben egy nyilvános vécé lejárata van, aminek rácsa sok repeszt felfogott.

A Bors megtalálta azt a taxist, akinek autóját a helyszíni beszámolók szerint a repeszek érték. A taxis elmondása szerint: betört a kocsi ablaka és a karosszéria is megrongálódott. A taxis kisebb sérüléseket szenvedett az üvegszilánkoktól, utasát nem érte baj.

A Népszabadság azt is közölte egy másik cikkben: a rendőrség által lefoglalt kamerafelvételek egyikén az látható, hogy a pokolgép akkor lépett működésbe, amikor a rendőrnő az elhelyezett gazdátlan csomag fölé hajolt. A pokolgépet távirányítással hozhatták működésbe.


Hozzászólások