Keresés
-18O
Győr
2019.10.15., kedd (Teréz)

Méhek és darazsak veszélyeire hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem

Offmedia- 2016.06.07. 09:57
348
A nyári időszak alkalmat ad arra, hogy egyre több időt töltsünk a szabadba. A veszélyforrása több helyről is érkezhet, mondjuk a rovaroktól, amelyeknek csípése nemcsak fájdalmat, de érzékenység esetén komolyabb szövődményekkel is járhat.

world bee world record bearding

Magyarországon több olyan rovarral is találkozhatunk, amely csípése nagy fájdalommal és esetenként enyhe, ritkábban súlyos következményekkel jár. Közülük leggyakrabban a darazsak és a méhek keltenek riadalmat. Ezek a rovarok jellemzően csak akkor támadnak emberre, ha veszélyben érzik magukat, kaptárjukat vagy fészküket. A veszélyes helyzetek legjobb megelőzése, ha elkerüljük a fészket és nem ingereljük őket. A rovarokat vonzzák a szabadon hagyott ételek, cukros folyadékok, ezért a szabadban mindig csomagoljuk be vagy zárjuk el a magunkkal vitt élelmiszereket. Egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető a baj, elkerülhető egy kellemetlen találkozás ezekkel az ízeltlábúakkal.

Amennyiben a rovarok közvetlenül a lakóhelyünk mellett telepedtek meg, illetve olyan helyen tartózkodnak, hogy emberekkel való érintkezésük elkerülhetetlen, ne kíséreljük meg házilagos módszerekkel eltávolítani a fészket és a rovarokat, hanem hívjunk szakértő segítséget.

A szakemberek listája az elérhetőségeikkel együtt

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Hozzászólások