Keresés
5O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Mit szeretnek a magyarok a csípős ízben?

Offmedia- 2016.04.15. 10:26
160
Legtöbben magáért a csípős érzetért, és nem a pozitív élettani hatásért esznek erőset – derül ki a BURGER KING® friss internetes kutatásából. Ugyanakkor a válaszadók 94%-a tudja, hogy a fűszeres étel mértékkel fogyasztva jót tesz a szervezetnek. Az étteremlánc annak kapcsán készített felmérést, hogy Angriest WHOPPER® néven a hazai BURGER KING® éttermekben is elérhető a magyarok ízléséhez különösen közel álló, minden eddiginél csípősebb hamburger.

A 2300 fő bevonásával készült felmérésből kiderül, hogy vannak, akik az égető érzést (35%), mások a testet átjáró forróságot szeretik (28%), és akadnak, akik kihívást látnak a csípős ételekben (22%). A válaszadók közel kétharmada pedig kifejezetten szexinek tartja, ha egy nő is bírja a csípőset.

A legtöbben, 85% fűszerpaprikát tesz az ételbe ha erőset akar enni, 61% nyers zöldségként, 56% pedig darált formában fogyasztja a csípős paprikát.

Aki szereti a csípőset, az hetente legalább egyszer eszik is belőle. A válaszadók közel fele legtöbbször a levest eszi csípősen, de 40%-uk ezután még a főételbe is tesz a fűszerből. Sőt, harmaduk még a szendvicsét is erősen fogyasztja. Étkezés után főképpen üdítőt, vizet, tejet és sört isznak az erősre, de 19% azért nem iszik semmit, hogy minél tovább megmaradjon a csípős érzés.

A felmérésben résztvevők kilenctizede tudta, hogy a paprikát a kapszaicin nevű anyagtól érezzük csípősnek. A kapszaicin serkenti a keringést, illetve nyugtató anyagok kibocsátására serkenti az agyat. Egy 2015-ös, közel félmillió ember bevonásával készült kutatás szerint a fűszeres ételek fogyasztói között ritkábban fordult elő rák, bizonyos szív- és légúti betegségek. A hatást az érfalak borításában található anyag aktiválása váltja ki.


Hozzászólások