Keresés
3O
Győr
2018.01.18., csütörtök (Piroska)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • "...nem akarjuk, hogy a nőket zaklassák, nem akarjuk, hogy a várost nyilvános illemhelynek használják!"

"...nem akarjuk, hogy a nőket zaklassák, nem akarjuk, hogy a várost nyilvános illemhelynek használják!"

Erdélyi József Attila- 2016.09.19. 14:51
475
A kényszerbetelepítésről szóló népszavazás már a küszöbön van, ezért a részvétel fontosságát hangsúlyozták a város alpolgármesterei, illetve Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője. Nem akármilyen érvekkel...

Az Adyvárosban tartott sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs kijelentette: A migráció miatt Svédországban ötven olyan zóna van, ahová nem tanácsos belépni, mi Győrben nem akarunk ilyen zónákat, ezért fontos, hogy mindenki részt vegyen a népszavazáson és a nem választ jelölje be - olvashatjuk a Győrplusz oldalán. Talán a Képviselő úr kijelentése kicsit erős volt a zóna ügyben, habár, ha jobban belegondolunk, ilyet zónákat tényleg nem szeretne senki a városba. Az más kérdés, hogy ezek a zónák valóban megvalósulnának-e az egyes városrészekben...

A menekülthullám kétségkívül félelmet ébresztett a lakosság egy részében, még akkor is, ha az alaptalan pletykák nélkül tekintünk az eseményekre. Persze, vannak olyanok, akik teljes meggyőződéssel állnak ki amellett, hogy a migráció semmiféle rémületet nem szült a városban, csupán a kormány által gerjesztett "utálat-politikát" sugározzák. Szíve joga mindenkinek, hogy melyik oldalra húz! 

Radnóti Ákos, Adyváros önkormányzati képviselőjének elmondása szerint, számos levelet kapott tavaly a városlakóktól, akik aggodalmukat fejezték ki a migráns helyzettel kapcsolatban. Pontosabban arról, hogy a bevándorlók illemhelyként használják a játszótereket. Migráns vagy nem migráns, ez mindenképp kell, hogy szankciót vonjon maga után!

Láttuk, milyen állapotokat tud előidézni, ha ellenőrizetlenül áramlanak a migránsok a városba, nem akarjuk, hogy a nőket zaklassák, nem akarjuk, hogy a várost nyilvános illemhelynek használják, ezért mindenki szavazatára számítunk – szintén idézve Fekete Dávid szavait a Győrplusz oldalon. Ezek a kijelentések vitathatatlanul beleégnek az emberek tudatába, még ha korábban nem is hitt a jelenség efféle következményeiben.


A következő kérdésünk pedig az lenne:

Ébresztett benned félelmet, ha egy menekültet láttál Győrben?
Igen, határozottan!
Nem mondhatni, inkább csak tartok a más kultúrájú emberektől.
Nem, egyáltalán nem!

Quiz Maker

A cikkben felhasznált idézetek, a GyőrPlusz oldalán jelentek meg!
Nyitóképünk: Getty/iStock

Hozzászólások