Keresés
-18O
Győr
2020.02.19., szerda (Zsuzsanna)

Nemzeti gyásznap lesz hétfőn

Offmedia- 2017.01.21. 22:06
2400
Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.

Forrás:larena.it
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: Magyarország lobogóját hétfőn reggel nyolc órakor vonják fel, majd eresztik félárbocra a budapesti Kossuth téren Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében. A Verona közelében szerencsétlenül járt buszon a budapesti Szinyei Merse gimnázium diákjai utaztak, eddig 16 halottról érkezett jelentés.

Hozzászólások