Keresés
5O
Győr
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

Nyomás alá kerülhet a magyar határ, az újabb migránshullám miatt!

Erdélyi József Attila- 2016.08.16. 09:26
291
Súlyos belpolitikai következményei lehetnek, a migrációs folyamat elhúzódásának - magyarázta Bakondi György hétfő reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Migránsok százai Hegyeshalomban 2015. szeptember 22-én.
Forrás:Getty/Europress

Bakondi György szerint az elmúlt héten megduplázódott a migránsok száma a görög szigeteken, habár a török-EU egyezmény továbbra is érvényes. Ennek oka, hogy a törökországi puccskísérlet után folyamatos a visszatoloncolás; illetve, ha a törökök nem kapnak vízumkedvezményt, felfüggesztik az egyezményt.

Ennek kihatása lehet:

a görögök a szárazföldre szállítják a migránsokat, akik elindulnak Európa belseje felé, nyomás alá helyezve a magyar határt - magyarázta Bakondi, majd hozzátette: a kormány már döntött arról, hogy háromezer fővel megerősíti a magyar határon a rendőri állományt.


Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában mondta: 2016-ban körülbelül 18 ezer tiltott határátlépési kísérlet történt a magyar-szerb határszakaszon. Jelenleg is 2200-an tartózkodnak a tranzitzónákban. A magyar álláspont az, hogy nem mérsékelni kell az illegális migrációt, hanem megállítani.

(Via faktor)

 

Hozzászólások