Keresés
-18O
Győr
2020.08.07., péntek (Ibolya)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Orbán Viktor: a jelzáloghiteles három- vagy többgyerekes családok egy-egy milliót leírhatnak tartozásukból

Orbán Viktor: a jelzáloghiteles három- vagy többgyerekes családok egy-egy milliót leírhatnak tartozásukból

MTI- 2017.05.25. 12:26
1446
Ezen túl soha nem látott bölcsődefejlesztésekbe kezdenek.
A kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján, csütörtökön megrendezett demográfiai fórumon.

Forrás:MTI/Koszticsák Szilárd
A program részeként a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik - ismertette. Azt is bejelentette, hogy a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, így a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy "soha nem látott" bölcsődefejlesztésekbe kezdenek; mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.Bejelentette: a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is "óvatosan" megnyitják a családtámogatási rendszert, jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

A kormányfő bejelentette: Kopp Mária szellemiségét "ideidézve" kutatóintézetet hoznak létre, hogy a családok segítésére, a családpolitika filozófiai megalapozásához, az európai és a világhelyzet megértéséhez megfelelő intellektuális muníció álljon rendelkezésre.

Hozzászólások