Keresés
-18O
Győr
2020.08.03., hétfő (Hermina)

Orbán Viktor veje győri üzletembertől vásárolt tulajdonrészt a WHB-cégben

Offmedia- 2016.11.08. 10:21
838
A WHB Ingatlan Kft. sorra nyeri az állami tendereket, most Tiborcz István, Orbán Viktor veje többségi tulajdonrészt vásárolt a WHB vállalkozásában.

Forrás:Facebook - Orbán Viktor

Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe került
- közölte a Direkt 36 oknyomozó portál. Tiborcz augusztus végén vásárolta meg a WHB Ingatlan Kft. többségi tulajdonrészét Paár Attila győri üzletembertől, de a portál megemlíti azt is, hogy nem ez volt az első tranzakció a két fél között. Áprilisban Orbán Viktor veje értékesítette minden olyan céges érdekeltségét, amelyek korábban közbeszerzéseken indultak. A vidéki városok közvilágításának korszerűsítésére kiírt pályázatokat sorra nyerő Elios Zrt. felét is birtokló vállalkozását Paár egyik érdekeltsége, a WHB Befektetési Kft. vásárolta meg.

Az oldal kérdésére Tóth Csaba azt írta: Tiborcz új cége, a WHB Ingatlan Kft. létrehozása óta csak ingatlanfejlesztéssel foglalkozik, így tevékenysége elkülönül a WHB Csoport meghatározó cége, a West Hungária Bau Kft. generálkivitelezői munkáitól. Olyan azonban már előfordult “ha szükség volt rá”, hogy a WHB Ingatlan saját beruházásainál igénybe vette a West Hungária Bau építőipari szolgáltatásait.

Hozzászólások