Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

Sok kárt okozott a pusztító vihar

Offmedia- 2017.08.11. 08:08
3198
Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye számos pontján ad és adott munkát a tűzoltóknak a viharos időjárás, illetve az általa okozott károk felszámolása.

Az ország nyugati részét csütörtök késő este elérő vihar miatt nyolcvankilenc épületben keletkezett kár, az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőt vagy fa dőlt az épületre. Péntek reggelig ötszázötven tűzoltói beavatkozásra volt szükség - tájékoztatta az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Forrás:Facebook

Mukics Dániel elmondta: Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyét érte a vihar. Több helyen akadozott a vasúti közlekedés a sínekre dőlt fák miatt, és közutakon is vannak akadályok.

Forrás:Facebook

Villanyvezetékre dőlő fák miatt még szünetel az áramszolgáltatás Veszprém megyében háromezer, Vasban tizenötezer, Zalában hétezer, Győr-Moson-Sopron megyében pedig harmincezer fogyasztónál. Összesen 54 ezer fogyasztási helyen nincs még áram, de csütörtök este tíz után 115 ezer volt ez a szám. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

Hozzászólások