Keresés
12O
Győr
2017.11.22., szerda (Cecília)

Szántóföldön keresztül próbált menekülni egy marokkói férfi

Offmedia- 2016.05.31. 12:00
149
Nem, nem az aratásra sietett...

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében igazoltattak a rendőrök egy Opel Zafira személygépkocsit május 29-én. A gépjármű vezetője a megállást követően, az utasokat hátrahagyva az út menti szántóföldre futott a rendőri intézkedés elől. A rendőrök persze elkapták a 32 éves marokkói férfit.
Az autóban maradt 8 kurd nemzetiségű iraki állampolgár igazoltatásakor kiderült, hogy az utasok a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeznek, így a rendőrök őket is elfogták és a sofőrrel együtt a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.


Egy nappal később a megyei rendőr-főkapitányság járőrei 15 óra 40 perckor egy Volkswagen típusú személygépjármű sofőrjét és utasait ellenőrizték Abdán. Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető M. G. 61 éves olasz férfi illegálisan akarta utasait Ausztriába vinni, mivel a kocsiban ülő 4 pakisztáni férfi nem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A járőrök a sofőrt és az utasokat is a helyszínen elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a 61 éves olasz állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A férfit - őrizetbe vétele mellett - a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Hozzászólások