Keresés
-18O
Győr
2021.03.03., szerda (Kornélia)

Terrortámadásra is köthetünk biztosítást

MTI- 2016.07.22. 09:56
377
Több biztosító is úgy döntött, hogy a terrortámadások elszaporodása miatt, térítési kötelezettséget vállalnak az ilyen esetekre - írta pénteken a Világgazdaság.
Illusztráció!
Forrás:Getty/iStock

A gazdasági napilapnak Cseh Anett, a Netrisk üzlet- és termékfejlesztési vezetője azt mondta, szemben a külföldi gyakorlattal, a terrorcselekmény következményei alapvetően továbbra sem tartoznak a biztosítás hatálya alá a magyar piacon, de bizonyos szolgáltatások esetében egyre több biztosító tesz kivételt.

Tavaly még csak két cég vállalta a biztosítást, az idén már öt társaságnak volt olyan csomagja, amely nem zárta ki teljesen a terrorcselekményt a szerződéses feltételekben.

A vezető szerint a biztosítók a növekvő igény miatt döntöttek így, különösen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság idején ugrott meg az ügyfelek érdeklődése, de általánosságban is elmondható, hogy egyre tudatosabbak a magyar utasok.

Általában a sürgősségi orvosi ellátást és a Magyarországra történő szállítást térítik meg a biztosítók bizonyos összeghatárig, amely társaságonként eltérő.

Hozzászólások