Keresés
-18O
Győr
2020.10.25., vasárnap (Blanka, Bianka)

Ingatlanbizniszbe vágott bele a győri csaló - 173 millió forintra tett szert

Offmedia- 2017.01.04. 10:14
4929
Győri ingatlan megszerzését ígérte meg a sértetteknek.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy – az elkövetések idején negyvenes éveiben járó – férfival szemben, aki egy kft. ügyvezetőjeként 2014-ben és 2015-ben 59, jellemzően győri ingatlan megszerzését ígérte meg a sértetteknek. Az ingatlanok megszerzésére azonban nem történt meg, mert az erre a célra átadott összegeket, összesen 173 millió Ft-ot a vádlott ismeretlen célra fordította, abból 24,6 millió Ft-ot fizetett vissza. A férfi által vezetett cég emellett rezsitartozások közvetítését, rendezését is vállalta, de ezeket sem teljesítette, ezért  újabb 5 sértettnek további 3.740.000 Ft kárt okozott.

Illusztráció
Forrás:OFF MÉDIA

A vádlott 2014-től kezdődően különböző magánszemélyek megbízása alapján egy győri székhelyű kft. ügyvezetőjeként vállalta tartozásokkal terhelt – jellemzően győri – ingatlanok megszerzését. A megbízási díjak, foglalók átvételét követően azonban többnyire semmit nem tett az ingatlanok tehermentesítése érdekében, az átvett összegeket pedig elköltötte - közölte az Ügyészség szerdán.

A vádlott egyes esetekben ugyanazon lakás megszerzését egyszerre több személynek is megígérte.

Az elkövető egyetlen esetben szerzett meg ingatlant a megbízónak, azonban az ingatlan vételárát- 6.8 millió Ft-ot, melyet a tehermentesítésre kellett volna fordítania- elköltötte. Így az eladó nem kapta meg a vételárat, ezáltal – bár a tartozása megmaradt – a lakását elvesztette, az új tulajdonos által megvásárolt lakáson pedig maradt a 6.8 millió Ft követelés.

A vádlott cége emellett 2013-ban megállapodást kötött egy győri ingatlankezelő társasággal is különböző lakások közüzemi tartozásainak behajtására. A vádlott cége ennek keretében 5 ingatlan kapcsán a lakók közmű tartozásait, összesen közel 4 millió Ft értékben 2013 októbere és 2015 októbere között beszedte, azonban azt az ingatlankezelőnek nem továbbította. Így a sértettek közműtartozása továbbra is fennáll az ingatlankezelő felé, amely mellett 497.000 Ft és 952.000 Ft közötti károkat okozott nekik az elkövető.

Az ügyészség a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottal szemben 53 bűncselekmény, sikkasztások és csalások elkövetése miatt emelt vádat. A vádlott terhére rótt bűncselekmények miatt 2-12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Hozzászólások