Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • A győri Szabó Kevinnel nyert különdíjat a magyar csapat a Bocuse d'Or-on

A győri Szabó Kevinnel nyert különdíjat a magyar csapat a Bocuse d'Or-on

Erdélyi József Attila- 2017.01.26. 10:59
1479
Szerdán este hatkor hirdették ki a résztvevő 24 ország eredményeit a 30. lyoni Bocuse d’Or díjátadóján. A Széll Tamás vezette magyar csapatban ismét ott volt a győri Szabó Kevin.
Vomberg Frigyes coach, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Szabó Kevin commis és Széll Tamás séf (b-j).
Forrás:MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar csapat az első versenynapon utolsóként főzött, de így is elvitték a legjobb húsos tálnak járó díjat. A verseny összesítésében a győri Szabó Kevin commis-szal felálló magyar csapat negyedik helyen végzett. Habár a csapat lecsúszott a dobogóról, így is óriási eredmény, hiszen Magyarország még sosem végzett az első öt helyezett között.

A mieinké lett a legjobb poszter is:A harmadik helyen Izland végzett, a második hely Norvégiáé lett. A dobogó legfelső fokára az Egyesült Államok csapata állhatott.

A magyar csapat 5 óra 35 perc alatt készítette el a húsos és vegán tálat. A zsűri az ételek nemzeti jellegeit is pontozta, ezért Széllék Magyarországra jellemző ízekkel álltak elő. Szarvasgombát, Tokajit is felhasználtak.

Széll Tamás segédje, a 22 éves Szabó Kevin is aktívan részt vett a munkálatokban. A Magyar téli erdőre keresztelt főfogás alapja a bresse-i csirke volt , ami a világ legdrágább csirkéjeként tartanak számon:

{instagram}BPpoU9IgYXo{/instagram}

Hozzászólások