Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Hagyomány, állandóság, megbízhatóság: a Kristály étterem menüjét teszteltük

Hagyomány, állandóság, megbízhatóság: a Kristály étterem menüjét teszteltük

Offmedia- 2017.06.27. 11:36
4861
Menüt enni a Kristályban fogalom.
A Kristály étterem legendás Győrben, nagyjából mindenki ismeri a városban: vagy már betévedt a Nádorvárosban található helyre, vagy valamelyik felmenője volt rendszeres vendége. Éppen ezért azt találtuk ki, hogy szerkesztőségünk azon tagjával együtt tesztelünk, aki nemrég költözött Győrbe, és még sosem volt szerencséje tiszteletét tenni a Kristályban. Az ő véleményére külön kíváncsiak voltunk , az értékelésnél sokat nyomott a latba.

Hagyomány, állandóság, megbízhatóság. Menüt ettünk, egy hétköznapon, akárcsak a jókora teremben mindannyian. Menüt enni a Kristályban fogalom. A mai, folytonosan változó világban üdítő jelenség, ha akad, amiben az ember megbízhat, mert ugyanazt a színvonalat képes hozni alkalomról-alkalomra. A Kristályban nem lehet csalódni, aki beül enni, tudja, hogy mire számíthat. A pincérre, aki 40 éve itt kezdett tanulóként, és azóta sem hagyta el az éttermet. Az állatorvosra, aki nap mint nap itt ebédel, itt fogyasztja el a kávéját, nyugodt körülmények között, harmóniában. Mint az úgynevezett békebeli, régi szép időben. Kicsit úrnak éreztük magunkat.

Ahogy beléptünk, asztalok sokaságát láttuk, a falnál pincérek sorát. Szépen öltözve, nem hanyagul. Az asztaloknál vegyes társaság, fiatalok, idősek, baráti társaságok, munkaidőben kirohanók, családok. Hátul, a terem egy részén sok-sok fiatal, merthogy az is gyakori, iskolai táboroztatások étkezését is a Kristályban oldják meg.

Gyorsan végzünk, ami azért napközben, ebédidőben nagy előny. Ahogy leülünk, máris az asztalunkon terem egy nagy lábas leves. A menühöz ugyanis annyi levest eszünk, amennyi belénk fér. A leves mellé négyféle második fogás jár, nap mint nap, meg szóda, kancsóban. Ottjártunkkor karfolleves csipedettel volt az étlapon, aztán vagy lecsós sertésszelet tarhonyával, vagy svájci pulykamell rizzsel (megkérdeztük: ez párizsit jelent reszelt sajttal), vagy burgonyafőzelék fasírttal, vagy kakaós csiga.

Villámgyorsan érkezik a második fogás is, nem kell várakoznunk, de mivel hely bőven van a széles teremben, azt sem érezzük, hogy gyorsan be kellene lapátolni az ételt és távoznunk. Eszünk, beszélgetünk, ráérünk nézelődni. A burgonyafőzelék fasírttal finom, bő adag. A svájci pulykamell rizzsel is elegendő mennyiség volt, normális adag sült krumplival - merthogy kérésünkre kicserélték a rizst krumplira.

Tele gyomorral távozunk, fél óra alatt végeztünk, még parkolóhelyünk is volt. Fizethetünk jeggyel, vagy készpénzzel, létezik elviteles változat is és kiszállítást is változnak. Az ár előfizetésnél 1100 Ft per nap, ablaknál jegyre elvitelre 1040 Ft. Állandóság, megbízhatóság, alaposság - minden továbbit a következő napokban, merthogy az első, kellemes tapasztalatok után még visszatérünk a Kristályba.

Menü: 5/5
Kiszolgálás: 5/5


Hozzászólások