Keresés
-18O
Győr
2020.07.16., csütörtök (Valter)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Húszéves győri srác volt Széll Tamás segédje a szakácsolimpián

Húszéves győri srác volt Széll Tamás segédje a szakácsolimpián

Erdélyi József Attila- 2016.05.25. 13:53
1470
Mint tudjuk, magyar sikerrel zárult a Bocuse d’Or európai döntője, melyben a hazai csapat az asztal alá söpörte a többi szakácsot. A versenyen Széll Tamás jobbkeze, a mindössze húsz éves győri Szabó Kevin volt...

Forrás:Facebook - Szabó Kevin

Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Szulló Szabina és Szabó Kevin voltak a magyar csapat tagjai a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének. Ezzel a győzelemmel Kevin, fiatalkora ellenére olyan címmel büszkélkedhet, amelyre nagyon sok szakács vágyik. A győri fiatalember commisként tevékenykedett Széll Tamás mögött. Akinek nem lenne ismerős a commis kifejezés, annak elmondjuk, hogy egyfajta segédséf szerepet tölt be, hiszen a háttérben zajló munka felét szinte Ő végzi.

Szabó Kevin, a diningguide-nak adott interjúban elmondta, hogy tizenkét évesen döntötte el, hogy szakács lesz. Az édesapjától és Horváth Szilvesztertől ellesett alapok jelentették később számára a stabil talajt a konyhában. Egy pesti látogatás során ismerkedett meg Széll Tamással,akinek a keze alatt egy hétig dolgozott, majd felismerte a fiatal srácban a tehetséget, majd később együtt nyerték meg a Bocuse D’or döntőjét...

Balról jobbra: Vomberg Frigyes, Széll Tamás, Szulló Szabina és Szabó Kevin, a győztes magyar csapat tagjai a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjében.
Forrás:MTI Fotó: Kovács Tamás

Kevin szeptemberben kezdi meg a felkészülést Széll Tamással a világbajnokságra, de addig sem tétlenkedik, hiszen ahogy mondta: "Szerintem az ember nem engedheti meg magának, hogy leálljon akár egy pillanatra is, mert rögtön kopik a tudása, én nem is tudnék meg nem is akarok leállni."

A teljes interjút ITT olvashatod!

diningguide.hu nyomán

Hozzászólások