Keresés
29O
Győr
2017.07.24., hétfő (Kinga, Kincső)

(Keser)Édes Napok Győrben

Offmedia- 2017.05.29. 11:43
8047
Nassolni valókkal és horror árakkal jött az idei Édes Napok.

Az ötödik szülinapi gyertya került fel az Édes Napok képzeletbeli tortájára, hiszen az előző évekhez hasonlóan, hétvégén is megrendezték a csokoládé- és édességünnepet, amit a kiállítók bemutatói és különböző programok kísértek. Mivel a győriek imádják a hasonló szabadtéri rendezvényeket, a Dunakapu téren most is ezrek gyűltek össze, hogy legszebb ruhájukban kóstolják meg a kiállítók nem mindennapi nassolnivalóját.

A kalóriák miatt a hétvégén senkinek nem fájt a feje - maximum csak másnap-, ugyanis a harapnivalókat borral, sörrel és pálinkákkal is le lehetett öblíteni.  Persze, ehhez az is kellett, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak az idelátogatók, ha nem csak álldogálni akartak Lovasi András és a Kiscsillag koncertjén.

Ha turistaként messziről figyeltük volna az eseményt, akkor úgy tűnhetett, mintha minden ingyen lenne, hiszen a bódék előtt szinte kígyóztak a sorok. Ha egy pohár rozét akartunk kóstolni, akkor minimum negyedórás sorban állással kellett számolnunk. Ez minden egyes standnál megfigyelhető volt, ami persze nem baj, azt leszámítva, hogy a türelem nem a magyar ember erőssége. Ottlétünkkor tapasztaltuk, hogy néhány kicsit sem empatikusnak mondható társaság korra és nemre való tekintet nélkül próbált tolakodni az újabb felesekért. Páran jelezték is nemtetszésüket, szó szót követett, de a biztonsági emberek jelenléte miatt „csak” anyázásig ment a dolog.

Ahogy az este közeledett, úgy vált nyilvánvalóvá, hogy emberből sok van, székből kevés. A rutinosak már délután elfoglalták a fa asztalokat és székeket. Jól tették! Habár, a Dunakapu tér kialakítása lehetővé teszi, hogy találjunk ülőalkalmatosságot, így is jó néhányan voltak azok, akik álladó talponállásra és sétálásra voltak ítélve.

Az Édes Napok alapjában véve családi rendezvényként van hirdetve, ennek ellenére a borsos árak hamar hazakergették a több gyermekes családok többségét, így az esemény inkább hasonlított egy céges rendezvényre, mint egy família hétvégi programjára. Természetesen a kuriózumnak számító ételeket és a minőséget mindig meg kell fizetni, de ebben az esetben elszomorító volt, hogy az alapárakat durván a duplájára, sőt a triplájára lőtték be a kiárusítók. Egy kétgyermekes család esetében a pár órás kikapcsolódás egyenlő volt mínusz „tízezervalahány” forinttal.

A fent leírtak nagyban nem befolyásolták az Édes Napok sikerességét, hiszen összességében elmondhatjuk, hogy a rendezvény hozta a kötelező jó hangulatot, azonban ahhoz, hogy a lakosság kémiáját javítsuk, sok csokoládét kell még megenni...

Fotók: Szalai Anna | RAW Agency


Mazsorett bemutató

A post shared by Édes Napok (@edes_napok) on
A post shared by Édes Napok (@edes_napok) on


Csoki, csoki, csoki

A post shared by Édes Napok (@edes_napok) on


#PASO koncert röviden

A post shared by Édes Napok (@edes_napok) onNyitókép: Instagram/Édes Napok

Hozzászólások