Keresés
-18O
Győr
2020.07.02., csütörtök (Ottó)

Ma kezdődik a világ legrangosabb szakácsversenye

Offmedia- 2016.05.10. 09:55
477
Ma kezdődik a világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai döntője Budapesten.

A verseny európai fordulójára húsz nemzet séfjei érkeztek Budapestre Magyarországot Széll Tamás, a 2013-as világdöntő 10. helyezettje képviseli, commis-ja (segítője) Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes, a csapatkapitány pedig Szulló Szabina.

Széll Tamás, a Bocuse d'Or nemzetközi séfverseny magyar résztvevője (k), valamint felkészítője, Vomberg Frigyes (j) és segítője, Szabó Kevin (b)
Forrás:MTI Fotó: Kovács Tamás

A verseny első napján sorrendben az izlandi, az osztrák, a norvég, a bolgár, a finn, a német, az észt, a spanyol, a brit és a török csapat, majd szerdán a holland, az olasz, az orosz, a svájci, a horvát, a francia, belga, a magyar, a dán és a svéd csapat készítheti el, majd mutathatja be a haltányért, majd a vadtálat. A haltányérhoz az alapanyagokat a versenyzők hétfőn a Sirha Budapest élelmiszeripari kiállítás piacterén, a Hungexpo vásárközpontban választották ki.

Az eredményhirdetést szerda este tartják.

A nemzetek versenyzői közül tizenegyen juthatnak ki Lyonba, a 2017-es világdöntőre, amelyen az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjai, összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

Széll Tamás, a Bocuse d'Or nemzetközi séfverseny magyar résztvevője (k), valamint felkészítője, Vomberg Frigyes (b) és segítője, Szabó Kevin (j)
Forrás:MTI Fotó: Kovács Tamás

MTI

Hozzászólások