Keresés
-18O
Győr
2021.03.03., szerda (Kornélia)

Teszt a lelke mindennek: A Fűszeres

Offmedia- 2017.06.01. 11:06
4857
A Baross Gábor úti üzlet kikerülte a csapdákat, és belőtte a ziccereket.
A Belváros közepének, vagyis a Baross Gábor útnak egyik különleges színfoltja A Fűszeres. Delikát boltnak és kávézónak hirdeti magát, egy reggeli elfogyasztására, kellemes üldögélésre kiváló. Facebook-oldaluk ilyen és olyan hozzászólásokat is kap, ez is felkeltette érdeklődésünket, nem csak a bolt csalogató portálja. Nyár van, ezer ágra süt a nap, nincs is pihentetőbb, mint egy reggeli a sétálóutca egyik teraszán, nosza hát, megnéztük, mit is kínál nekünk a Fűszeres.

A hely ízlésesen berendezett, a belső rész is tágas, ez azért nem mindig értelemszerű egy sétálóutcára nyíló üzletnél. A reggeli menükből (van ebédmenü is) teszteltünk kétfélét, frissen facsart narancs, kávé volt az ital. Nagyon kíváncsiak voltunk a kiszolgálásra. Egyrészt ez a mindenkori vendéglátás egyik Achilles-sarka, másrészt ismerjük Győr speciális helyzetét: közel Ausztria, nehéz a jó munkaerőt megtartani. Egy szó, mint száz, jó benyomásokat szereztünk, kellemes és figyelmes kiszolgálásban volt részünk. Biztos, hogy nem könnyű mindenkinek a kedvére tenni - ahogy erről a közösségi oldal hozzászólásai is tanúskodnak - nekünk nem lehetett rossz szavunk.

Nem számítottunk arra, hogy ekkora figyelmet kapnak a glutén- és laktózérzékenyek: az étlapon széles választék várta őket. Az árak sem voltak elszállva: hárman összesen 5000 Ft-t fizettünk, ebben volt három narancslé, három kávé és három reggeli. Nem azt mondjuk, hogy mostantól minden nap ott kezdjük a reggeleinket, de az tény, jól éreztük magunkat ottlétünk alatt. Hogy ebben a terasz, a nyár, a jó társaság mennyiben segített, azon nem gondolkodtunk.

Ha mindenképp értékelni kell, akkor legyen, mondjuk 10/8.


Hozzászólások