Keresés
-18O
Győr
2021.02.27., szombat (Ákos, Bátor)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Teszt a lelke mindennek: Szomszéd, a kávék, étkek és kevert italok hazája

Teszt a lelke mindennek: Szomszéd, a kávék, étkek és kevert italok hazája

Gyurina Zsolt- 2017.07.06. 10:46
4379
Életünk egyik legfinomabb feketéjével leptek meg.
Egy baráti társaság állt össze, hogy létrehozzon egy laza hangulatú, pörgős, friss helyet a belváros közepén, a Kisfaludy utcában, a 26-os szám alatt. A srácok között akad, akinek 18 éves vendéglátós tapasztalata van, míg a fiúk egy részének barista iskolája van Győrben, immár két éve. Kifejezetten jók a kávéik, erről mi is megbizonyosodhattunk, nem véletlen a baristaiskola, és az évek alatt kiképzett 145 tanuló. Szóval: egy olyan kávét ittunk náluk, amely olyannyira selymes ízű volt, hogy nem raktunk bele cukrot - talán életünkben először ittunk cukor nélkül feketét.

Forrás:Facebook
Minden nap reggel 11-től este 11-ig tartanak nyitva, kivéve hétvégén, amikor a zárás kitolódik hajnal kettőig. Hogy miben lesznek mások, mint egy átlagos hely Győrben? Remek kávéik vannak, és laza hangulatot kínálnak.

A hely persze szűk, főleg a ház alsó szintén, ez némileg hátrány, a fenti helyiség azonban nagyon hangulatos. Hátul, a ház másik oldalán is van egy kiülős rész, de az nagyjából akkora, mint egy fél irodai szoba. Az utcafront viszont megint jól sikerült, vidám, élettel teli tér.

Forrás:Facebook
Nem véletlen a hely elnevezése: Szomszéd. Ugyanis azt szeretnék, hogy aki betér hozzájuk, az ne feszengjen, érezze úgy magát, mintha csak a szomszédhoz ülne be egy jót beszélgetni, iszogatni, zenét hallgatni. A tulajdonos srácok elmondása szerint adnak élőzenét is, persze csak diszkréten, hogy se a beszélgetéseket, se a közelben lakókat ne zavarja. Egy kongás barátjuk fellépése biztosan színesebbé teszi majd az estéket. Remek beülős hely, olyan, ahonnét feltöltődve lehet továbbindulni, mondjuk az éjszakába.

Forrás:Facebook
Osztályzat: még kevés az infó, majd pár héttel a nyitás után visszatérünk rá

Hozzászólások