Keresés
-18O
Győr
2020.07.16., csütörtök (Valter)

Torták, melyeket egész Győr csodál

Erdélyi József Attila- 2016.03.31. 13:17
9023
Vigyázat! A cikk erős nyálcsorgatást okoz!

Ha az ember nem is túlságosan édesszájú, a következő képsoroktól biztosan kedvet kap egy kis nassoláshoz:


A cukrászat, mint mesterség soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt években, hiszen olyan sütemény és torta kínálattal lehet találkozni, amely nem csak az ízével, hanem a külsejével is levesz mindenkit a lábáról. Mivel a városunk is büszkélkedhet több olyan tortakészítővel, akinek az édességétől leesik az állunk, ezért nem tudtunk elmenni amellett, hogy egy rövid interjúra ne invitáljuk meg őket.

Győrben, nem is olyan régen rendezték meg az első Torta Fesztivált, ahol a hobbi cukrászokon kívül, a profik is kiállíthatták műveiket. Mondanom sem kell, hogy a rendezvény nagy sikert aratott és biztosra vehetjük, hogy a Fesztivált ezentúl minden évben meg fogják rendezni.

A fent említett esemény profi kategóriájának győztese Kern Orsi volt, aki egy olyan tortát varázsolt a győrieknek, hogy köpni nyelni nem tudott senki:

Forrás:RAW | Szami

Orsi, kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy nem számít öregnek a szakmában, hiszen „csak” egy éve foglalkozik torta és sütemény készítéssel (Azért lássuk be, az édességeket elnézve ezt nem mondtuk volna meg Róla). Tehetségét egyre nagyobb figyelem övezi, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy megrendelői tábora rohamosan nő. Mivel Orsi egyedül dolgozik, kissé megerőltető neki, hogy kielégítsen minden igényt, de saját erejét felülmúlva teljesít minden kívánságot. A rendelésre készített édességeknél a megrendelő alap koncepcióját gyúrja össze saját stílusával, aminek köszönhetően a torta, úgymond „kernorsis” lesz. Azt, hogy hogyan készül el egy torta, és milyen eszközök szükségesek hozzá, azt mondja el Ő maga:

Ha még nem vagy biztos abban, hogy kísértésbe estél egy kis nassolni való után, akkor Szakács Alexandra gondoskodik arról, hogy „bűnözés” nélkül ne nyugtázd a napot! Az extravagáns kinézetű torták szinte sokkolják az embereket és olyan érzéseket váltanak ki belőlük, mintha pénzt találnának.
Szíjazd le magad a fotelba, ha nem szeretnél édességet bevinni a testedbe, mert amit most mutatunk, attól egészen biztosan közeli kapcsolatba fogsz lépni a desszertekkel.

Forrás:RAW | Szami

Alexandra egyébként a baráti körének készít főként tortákat és Orsihoz hasonlóan, Ő sem régóta űzi az ipart. A korábban divattervezéssel foglalkozó lány egy kis kitérőt téve, a torták felé vette az irányt. Jól tette, igaz?!

Ha kíváncsi vagy Orsi és Alexandra többi munkájára, akkor látogasd meg Őket az oldalukon:

Kern Orsi
Szakács Alexandra

Hozzászólások