Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Újabb tizenhárom szakács versenyzik ott, ahonnan a győri La Maréda étterem chefjei kerültek ki

Újabb tizenhárom szakács versenyzik ott, ahonnan a győri La Maréda étterem chefjei kerültek ki

MTI- 2016.12.06. 13:13
952
Tizenhárom szakács jutott tovább a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) III. Czifray-mesterkurzusának selejtezőiből, a kiválasztottak két éven át verseny formában folytathatják az "önképző továbbképzést" - közölte az MTI-vel hétfőn az MGE alapító-elnöke.
Forrás:pixabay.com

Molnár B. Tamás tájékoztatása szerint a december 4-én zárult selejtezőből továbbjutó szakácsoknak az újabb, negyedévente sorra kerülő fordulókon mindig két feladatot kell megoldaniuk.

A versenykurzus műfaja a szervezők meghatározása szerint "finomított polgári, illetve emelkedett bisztrókonyha".

A szervezők a Bűvös Szakács blogon hozzáférhetővé teszik a versenytányérok fotóit, leírásait, részben receptjeit is, abban a reményben, hogy ez a polgári háztartásoknak is tanulságokkal szolgál, hozzájárul az általános étkezési kultúra fejlődéséhez - jelezte az MGE elnöke.

Mint emlékeztetett, a korábbi versenyeken számos kitűnő versenyző tűnt fel, akik már részben maguk is neves éttermeket vezettek vagy vezetnek, illetve szakmai műhelyeket alapítottak, köztük az Alabárdos, az Olimpia, az Arany Kaviár, az Onyx, a Salon étterem, a Rézkakas és a győri La Maréda szakácsai.

A civil szervezet önerőből és az OTP Bank támogatásával indította el a versenykurzust a "komolyan nem vehető hazai mesterképzés egyfajta alternatívájaként". A zsűri legfontosabb szempontjai az íz, a kompozíciókban megjelenő harmónia és arányérzék. A cél az alapanyag-ismeret és a technológiák tökéletesítése, a szezonalitás és minőség iránti elkötelezettség fejlesztése, a hagyományok életben tartása és frissítése - közölte Molnár B. Tamás.

A továbbjutók teljes névsora itt olvasható.

Hozzászólások