Keresés
5O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)

A postákon ragadt több tízezer Erzsébet-utalvány

Offmedia- 2017.01.10. 11:45
576
A karácsony előtt ígért Erzsébet-utalványok még mindig nem értek célba több tízezer nyugdíjasnál.

Az országban mintegy 2,8 millió nyugdíjast jegyeznek, melyből 2,6 millió, vagyis az idős emberek 98 százaléka megkapta és átvette az utalványt. A maradék 2 százaléknak a Magyar Posta január 15-e után megkísérli a kézbesítést, január 31-ig pedig bárki jelezheti, hogy ő is jogosult az ellátásra – közölte a Magyar Nemzettel a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Forrás:Facebok

A karácsonyra szánt küldemények 85 százalékát átadták, múlt hét péntekig pedig az Erzsébet-utalványok 98,5 százaléka eljutott az ügyfelekhez, így mostanra a leveleknek kevesebb, mint fél százaléka van a postákon. Ha az ügyfél nem jelentkezik érte, visszakerül a feladóhoz, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz (ONYF).

A küldemények egy százaléka került vissza az ONYF-hez kézbesíthetetlenségi okok miatt, például a címzett elhalálozása vagy lakcímváltás miatt, de akadt olyan is, aki egyszerűen nem vette át. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól legkésőbb február 28-ig lehet kérni az utalvány újbóli kiküldését, megjelölve azt a címet, amelyre a kézbesítést kérik.

Hozzászólások