Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)

Év végén már üzemelhet a Tesla győri Superchargere

Offmedia- 2017.09.26. 09:13
2263
A cég töltőhálózat-bővítésével még egy magyarországi helyszín a képbe került.
Arról már korábban írtunk, hogy a Tesla első magyarországi töltőállomása Győrben lehet. A cég térképén a győri helyszín továbbra is áll, emellé most, meglepetésre, felkerült Nagykanizsa is - írja a Portfolio.

Az értékesítések dinamikus növekedésével párhuzamosan viszont a Teslának figyelnie kell arra is, hogy biztosítsa ügyfelei számára az üzemeltetéshez szükséges kellő méretű töltőinfrastruktúrát. Természetesen mindezzel Elon Musk, a Tesla vezére és csapata is tisztában van, így idén áprilisban egy nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentettek be, amelynek keretében megduplázzák majd a töltőik darabszámát. A Tesla célja az, hogy a tulajdonosoknak soha ne kelljen várniuk arra, hogy feltölthessék autójukat.


Annak érdekében, hogy ez a tervük megvalósuljon, 2017-ben több mint 5 ezer Superchargert telepítenek majd globálisan, így azok száma meghaladja majd a 10 ezer darabot. A Superchargerek mellett bővítik nyilvános töltőhálózatukat, a 15 ezer töltőpontnak köszönhetően több mint 25 ezer helyen tudnak majd áramot vételezni az elektromos járművek tulajdonosai.

Forrás:Insideevs.com
A tervek szerint 2017 végén már üzemelni fog az első Tesla Supercharger Győrben. Gyanúnk szerint a Szeszgyár utca és a Vágóhíd utca által határolt területen, merthogy a Tesla térképe ide jelöli a helyet.

Forrás:Tesla
Már 2015 márciusában arról lehetett hallani, hogy a Tesla Győrben építheti fel első nyilvános Superchargerét nálunk. Akkor még szó volt egy balatonlellei töltőről is, illetve arról, hogy ezeket egy Szeged és Kecskemét közötti Supercharger egészíti majd ki. A Tesla töltőtérképének legfrissebb állás szerint viszont nem Balatonlellén, hanem Nagykanizsán épülhet Supercharger 2018 végén. Ha a győri töltő megépül, akkor ez lehet a második Supercharger Magyarországon.

Hozzászólások