Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Győr 1,8 milliárdot használhat fel a munkanélküliség csökkentésére

Győr 1,8 milliárdot használhat fel a munkanélküliség csökkentésére

Offmedia- 2017.01.30. 14:28
991
Mindenekelőtt a hiányszakmák iránti kereslet kielégítése a cél, de ösztönöznék a munkaadókat munkavállalóik folyamatos képzésére is.

Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke jelentette be egy hétfői sajtótájékoztatón, hogy elkészült Győr-Moson-Sopron megye foglalkoztatási stratégiája, amely a megyei fejlesztési célok mellett a munkaerőhiány csökkentését és az álláskeresők munkába állását is segíti - közölte a Kisalföld.

Illusztráció!

Az elnök kifejtette: a foglalkoztatási stratégia bérjellegű támogatással és szakmai képzésekkel támogatja a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű álláskeresők, az életkoruk, iskolai  végzettségük, egészségi állapotuk, nemzetiségi hovatartozásuk miatt elhelyezkedési nehézségekkel küzdők, a gyermekgondozásról, vagy ápolásból visszatérők elhelyezkedését.

Elsősorban a hiányszakmák - lakatos, forgácsoló, hegesztő, gépésztechnikus, gépészmérnök, ápoló, logisztikus - iránti kielégítés a cél, de  ösztönöznék a  munkaadókat munkavállalóik folyamatos képzésére is.

2021-ig összesen 4,6 milliárd forint áll rendelkezésre a megyében, amiből a megyei önkormányzat 1,9 milliárd forinttal, a győri önkormányzat 1,8 milliárd forinttal, a soproni önkormányzat pedig 902 millió forinttal rendelkezik - írja a lap


Németh Zoltán arra is emlékeztetett, hogy a megyében 2014 júniusában 5600 álláskeresőt tartottak nyilván, a következő évben pedig 3700-at. A képzettség hiánya miatti tartós munkanélküliség 0,6  százalékos.

Az elnök szerint a belföldi migráció enyhítene a problémákon, azonban a magasabb lakhatási költségek nehezítenek a helyzeten.

A megyék egy főre jutó bruttó hazai termék szerinti rangsorában Győr-Moson-Sopron az első helyen áll: 2015-ben 4566 ezer forint  volt, az országos átlagnál 32 százalékponttal több.

(kisalfold.hu nyomán)

Hozzászólások