Keresés
-18O
Győr
2020.08.08., szombat (László)

Így épül a Mosoni-Duna hídja - animációs film

Offmedia- 2017.07.06. 11:35
3202
A Győrt keletről elkerülő út befejező, 5,2 km hosszú harmadik ütemében egy 395 méter hosszú híd épül a Mosoni-Duna felett, Győrszentiván kertváros és Bácsa között.

Az új, 395 méter hosszú híd a Mosoni-Duna felett ível át. 180 m hosszú mederhídja hazai viszonylatban a hatodik legnagyobb lesz. A hídon a díszkivilágítás mellett kerékpárút is lesz.

A hídépítéshez kapcsolódóan átadtak egy látogatóközpontot is, amely elsősorban szakemberek, egyetemista csoportok érdeklődését elégíti ki, de időnként a nagyközönség előtt is nyitva lesz. Előzetes bejelentkezés után szakmai vezetéssel ismerkedhetnek meg a híd építésének technikájával és a beemelés módszerével.

Korábban az OFF média drónvideón mutatta meg a híd építését, a környéket felülről - KATT A VIDEÓÉRT IDE!

A híd ártéri részénél jelenleg pilléroszlop, valamint pályalemezépítési munkákat végeznek. A mederhídhoz a munkaterületre eddig a 11 sor acél hídelemből 6 sor érkezett meg teljesen, a hetedik sor szállítása pedig folyamatban van. A szerelőtéren zajlik az elemek összeszerelése és közben készülnek a segédjármok a híd betolásához. - További INFÓ ITT.

Íme, a látogatóközpont videója a híd építéséről!

Nyilvános - nem szakmai - látogatói napot tartanak az épülő Mosoni-Duna-híd látogatóközpontjában, július 29-én.

A látogatóközpont a 813-as főúton található, ITT!

A látogatásra való jelentkezés csak előzetes email alapján lehetséges.A jelentkezéseket a mosoni-duna-hid@hodut.hu email címre kell küldeni.


Hozzászólások