Keresés
-18O
Győr
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Parkolókat, de hova?

Gyurina Zsolt- 2017.06.30. 13:00
4046
A város már most is telített, pedig Győrbe egyre csak áramlanak az emberek. Vélemény.
Aki hosszú idő után jut el újra Révfaluba, az nagyot csodálkozik azon, hogy a városrészben, például az egyetem környékén mennyire nem lehet parkolóhelyet találni. Az ember csak kering és kering a kocsijával, egymás után rója a köröket, de sehol egy üres hely. Viszont meglepve konstatáljuk, hogy számtalan autó parkol szabálytalanul, a füvön, kapubejáró előtt. Muszájból, hiszen nincs hol megállni, megérkezni meg előbb-utóbb mégiscsak meg kellene. De ugyanez a helyzet Adyvárosban, a Plaza környékén, vagy éppen a vasútállomásnál, a városháza mögött -  és még sorolhatnánk a város azon részeit, ahol a helyzet, hogy népiesen mondjuk, kriminális.

A gond egyre csak nő, valahogy megoldást kell találni.

Forrás:Pixabay
Győr útjait 10 évvel ezelőtt jóval kevesebb, töredéknyi autó rótta - és ez a szám csak nőni fog. A város már most is telített, pedig Győrbe egyre csak áramlanak az emberek, a munka, a magasabb bér, a jobb lehetőségek, Ausztria közelsége miatt.

Emlékszem, tíz évvel ezelőtt sokat hangoztatott frázis volt a városban, hogy Győr útjai jóval jobb állapotúak, mint az országos átlag, hogy itt előre gondolkodnak a vezetők, inkább költenek az utakra szélesítésére, mint mondjuk kultúrára, hiszen a város fejlődik. Iparváros, ebből él, a lendületből, a közlekedésből.

Forrás:Magyarepitok.hu
Úgy látszik, hogy mégsem sikerül tartani a lépést az autók számának növekedésével.

Terveznek parkolólemezt Adyvárosba, parkolókat a kórháznál, parkolóházat az ifjúsági ház helyén. A város egyik legszebb, legromantikusabb helyén, az Aranypart II strandja mögött is megjelentek már az autók. Lesznek parkolók, mert muszáj, hogy legyenek, de hogy hol? Hát csak a zöldfelületek helyén.

Belefulladunk az autók áradatába?

Hozzászólások